Jeg har i samarbejde med underdog film fået lavet en række små videoklip hvor jeg fortæller lidt omkring min tilgang til kost, træning og livsstil. Til hver enkelt video hører en uddybende tekst jeg vil anbefale du læser. Ønsker du mere info om mine metoder eller har du andre spørgsmål er du velkommen til at skrive til info@danielaagaard.dk
God fornøjelse 🙂
- Hvad får du hos mig?
Under et forløb hos mig bliver du klædt på til at kunne lave en god træning selv. Vi finder glæden ved træningen og skaber tro på egne evner, så du føler dig kompetent til at kunne træne på egen hånd.
Jeg lærer dig om bevægelse og teknik. Og så får du viden om grundlæggende træningsplanlægning.
Jeg sender dig i den rigtige retning, så du er i stand til at søge ny viden på egen hånd.
Det er bare et par af de ting, jeg arbejder med under et forløb.
2. Motivation
Hvorfor er det egentlig, at vi gerne vil have en “sund” livsstil?
Når jeg får nye klienter ind, oplever jeg ofte, at de ønsker et vægttab. Men I realiteten handler det om så meget mere end blot tallet på vægten. Tallet på vægten er det, som vi kalder den ydre motivation. Det er det umiddelbart håndgribelige, og det vi måler os på, når vi sammenligner med andre. Men hvis vi graver lidt i det, kommer vi dog frem til noget langt mere værdifuldt.
Den indre motivation. Den er ofte forskellig fra person til person, men fælles for dem er, at det er betydningsfuldt for den enkelte.
For hvad er det man gerne vil opnå med et vægttab eller en livsstilsændring?
I min video kommer jeg med et par eksempler jeg ofte møder.
3. Personlig Træning er et samarbejde
Jeg møder ofte den overbevisning at et træningsforløb, det er noget, der skal være hårdt. At jeg skal “bestemme”, hvad du skal gøre og diktere, hvad der skal ske. Det er ikke sådan jeg arbejder.
Under et forløb hos mig indgår vi et samarbejde. Du vil ikke opleve, jeg løfter pegefingeren og fortæller dig, hvad du absolut skal gøre. Du vil altid blive taget med på råd, og de strategier vi vælger for dig, de vil foregå på dine præmisser.
Jeg er ikke din slavepisker!
Men jeg udfordrer dig gerne på dine overbevisninger. Jeg fungerer som din vejleder og sparringspartner, når det kommer til, hvad du kan gøre for at komme nærmere dit mål. Jeg skal lære om dit liv og dine udfordringer, og sammen finder vi ud af, hvordan vi bedst får skabt de ændringer, du gerne vil have i dit liv.
Hvordan vil du gerne have et forløb fungerer?
4. Kostplaner
En kostplan kan lære dig omkring kost. Men den tager ikke hensyn til, hvad du har lyst til, eller om du er sulten eller mæt. Den lærer dig heller ikke ret meget omkring dig selv.
Og vil du virkelig kunne leve efter en fast plan resten af dit liv?
For atleter der skal til konkurrence, kan kostpanen være et middel til at nå målet. Men hvis målet er en sundere livsstil, mere overskud, mere selvværd, et aktivt liv, eller noget der lægger endnu dybere end det, er kostplanen ikke mit foretrukne værktøj.
For langt størstedelen af de mennesker, jeg møder, arbejder vi med adfærd og vaner fremfor restriktioner og “kassetænkning”. Vi vil mindske “madstress”, så der bliver plads til at have en hverdag, hvor slik og kager er på niveau med frugt og grønt. Det ene behøver ikke at udelukke det andet.
Det handler ligesom alt andet om kontekst. Hvor meget? Hvornår? Hvilke mængder? Og hvorfor vi spiser?
Det er nogle af de ting, vi arbejder på sammen i et forløb. Det giver de bedste langtidsholdbare resultater!
5. Nyd processen
Jeg får ind imellem en klient ind, der har den opfattelse, at for at udvikle sig er det vigtigt at have et meget specifikt mål. Det kunne fx være et tal på vægten, et bestemt antal kilo der skal løftes eller noget andet meget specifikt og håndterbart.
Spørgsmålet, jeg ofte stiller personen, når jeg hører dette, er: Men hvad så med bagefter?
Nå vi laver et mål, der SKAL nåes, så kommer det til at handle om dét. Dvs. at vores træninger ikke handler om det, som vi laver lige nu og her, men derimod om at nå “målet”.
Hvis vi ikke når målet, kan vi stå tilbage med en ærgelig oplevelse af at have “fejlet”.
Og når vi har nået målet, er der ofte behov for at lave et nyt mål, der er endnu højere end det gamle.
Men vi kan ikke fortsætte en sådan udvikling i det uendelige. De fleste “almindelige” mennesker har en hverdag, hvor træningen er en bi-ting. Arbejde, familie og social liv kommer først. De specifikke mål om præstationer og kropsvægt kan være fine, men der bør i ligeså høj grad lægges vægt på processen.
At nyde den oplevelse det er at være fysisk aktiv og føle, at man kan!
Det giver vedvarende resultater at fokusere på den indre motivation, fordi det øger sandsynligheden for, at vi fortsætter.
Træning handler ikke kun om at nå et mål. Det handler om at nyde processen. Det, at kunne træne, fordi man har lyst, og ikke kun fordi der er en deadline, man skal nå.
Hvad vil du opnå med din træning?
6. Enten Eller
Træner du rigtig? Spiser du rigtigt?
Og hvad vil det egentlig sige?
Ofte kommer folk til mig med en overbevisning om, at jeg skal give dem ”løsningen”. At jeg ”bare” skal fortælle dem, hvad de skal gøre, og så vil det hele lykkedes.
Når vi laver skarpe linjer for, hvad der er rigtigt og forkert, kommer vi til at fejle rigtig meget. Det sker, fordi der så altid er noget, vi kan gøre forkert, og der altid er noget, der ikke er godt nok.
Det kan desværre medføre, at man til sidst giver op, fordi det hele er så besværligt og umuligt at få til at være ”rigtigt”, og at ”nu kan det også være lige meget!”. Sådan fungerer det ikke. Og det er ikke sådan, at et forløb hos mig fungerer.
Der findes ikke en universel løsning, der passer til alle mennesker. Løsningen er forskellig fra person til person, og den kan ændre sig alt efter, hvor vi er i livet. Under et forløb med mig arbejder vi bl.a. på at komme væk fra enten/eller-tankegangen. Vi øver os i at finde nuancer. Vi lægger fokus på at gøre det lidt bedre hver gang, uden at det bliver en pligt.Vi søger at finde værktøjer, der virker for den enkelte, så du ved, hvad du skal gøre, når livet ændrer sig.
Vi øver os i at lægge hammeren til side, så vi ikke banker os selv oven i hovedet med det, der ikke er perfekt. Alt det vi ikke kan eller ikke har tid til. Vi gør det bedste, vi kan med de forudsætninger, vi hver især har.
Og det er godt nok!
Mit udgangspunkt når vi træner er: Du kan ikke gøre noget forkert, så længe du ikke overbelaster.
Din krop kan ikke noget, den ikke må. I træningen lægger vi ikke fokus på om en øvelse er rigtig og forkert, men vi øver os på at bevæge os med en passende modstand, så vi gradvist bliver bedre og kan udfordre vores fysik på nye udviklende og underholdene måder. Vi kan ikke gøre det forkert. Kun mere effektivt i forhold til målet.
Måske har du forsøgt at skifte livsstil og fået det ene nederlag efter det andet?